söndag 26 september 2010

En liten sommarflicka..

Ja, jag vet, det är helt fel årstid men jag var bara tvungen att dela med mig av dessa härliga bilder av en alldeles ljuvlig liten Eira. Det är så härligt att titta på sommarbilder såhär i höstrusket men samtidigt känns det tyvärr som att det är olidligt lång tid tills sommaren är här igen...

På den första bilden har vi en tankfull liten midsommarflicka med krans i håret och i klänningen jag bloggade om här. Tycker att bilden är alldeles underbar och blåklinten i kransen är verkligen klockren till den jeansblå klänningen =)

På andra bilden har vi en sprudlande glad liten Eira i en solhatt jag sydde till henne i somras. Mamma Louise är väldigt svag för kombinationen rosa/brunt så det är väl klart att lilla tjejen skulle ha en solhatt i de färgerna! Någon som har sett en unge med ett härligare leende?!


torsdag 23 september 2010

Jacka till Jackson!

Denna gröna lilla skapelse ska färdas hela vägen till en liten Jackson i Australien! Jag har sytt en jacka till honom tidigare och nu har hans mamma beställt ännu en. Jätteroligt! Jag blev kanonglad för beställningen!

Denna gång blev det en i limegrön, skön fleece kantad med brunt bomullstyg med vita prickar och matchande foder i luvan. Brun dragkedja och en liten grön aliengubbe på bröstet. Nu får vi bara hoppas att Jackson blir nöjd, han slipper åtminstone frysa där borta! =)



onsdag 22 september 2010

Marknad och mössor!

Jodå, jag fick som sagt mersmak när jag stod på marknad för en månad sedan ungefär och nu i helgen som gick var det dags igen. Tyvärr körde vädrets makter samma program som förra gången och det blåste, regnade och var jättekallt. Till på köpet hade jag åkt på en rejäl förkylning och kände mig inte sådär kanonpigg. När jag försökte sätta upp tältet på morgonen blåste det bort... Eftersom jag bor granne med marknadsplatsen här i min lilla by satte jag upp tältet precis intill husknuten och skyltade in hit så att eventuella besökare skulle hitta mig. Det fungerade över förväntan och jag hade en hel del besökare de två ynkliga timmar jag klarade av att stå i busvädret.. Det märks verkligen att det börjar bli kallare för det gick en hel del mössor! Nya och gamla tyger från Stoff och Stil i roliga färger och mönster användes den här gången. =)




söndag 19 september 2010

Till en liten James..

En liten James föddes i somras och måste givetvis välkomnas till världen =) Det borde förmodligen gjorts för ett bra tag sedan men av olika anledningar har det liksom inte riktigt blivit av... Jag är en stor anhängare av begreppet "bättre sent än aldrig", vi får bara hoppas att James delar min uppfattning...

Nya, söta igelkottar från Stoff och Stil fick bli till ett par mjuka byxor med lång mudd och en liten mössa som förhoppningsvis är lagom nu i höst. Mössan ser lite bubblig ut i kanterna men det är nog bara för att strykjärnet ännu inte fått göra sitt...



tisdag 14 september 2010

Färgglatt och sött! =)

Det blir en hel del klänningar sydda trots att sommaren är över... Jag har lite svårt att låta bli för jag tycker att de är så himla söta och så kan man såklart ha klänning även under de lite kallare årstiderna. Jag hittade detta svarta bomullstyg med röda och rosa rosor på och kände direkt att jag ville förvandla det till några fina klänningar passande till hösten och vintern.

Modellen är densamma som klänningarna jag sytt i återvunna tyger, fast jag satte en knapp och gjorde en ögla av kantbandet i ryggen istället för knyte. Tycker att dessa enkla, ärmlösa klänningar är både fina och praktiska. Funkar bra som de är på sommaren men även till strumpbyxor och body när det är lite kallare.




tisdag 7 september 2010

Mössa och kjol till Gry!

Visst är det väl roligt när nyheterna kommer in i tygbutikerna? Detta härliga tyg med japanska små flickor var ett av många tyger jag inte kunde motstå från Stoff och Stils höstnyheter. En liten kjol och en mössa till Gry fick det bli till att börja med. Kjolen är skuren en bit ned med rynk på nedre delen. För att den ska vara så behaglig som möjligt att ha på sig har jag satt mudd i midjan. Mössan är ganska toppig så det blir lite skönt "häng" baktill.

Söta flickor till en söt liten flicka! =)