söndag 26 december 2010

Julklänning och julklapp!

Julafton tillbringade jag i Kalmar hos min dotter och hennes familj. Där var lugnt och skönt, en massa god mat och glada, förväntansfulla barn. Hoppas ni också har en skön jul och god fortsättning på er allihop!

Tänkte visa lite bilder på fröken Irma i sin julklänning, söt som socker är hon den lilla dockan så jag hade lite svårt att välja vilka bilder jag skulle lägga in. Därför blev det en hel massa bilder i det här inlägget... Jag är inte mycket för att visa bilder på mig själv men poserar, kors i taket, själv på ett par av dem =)






Kunde ju såklart inte låta bli att sy lite kläder till henne i julklapp. En liten tunika i skön viscosejersey med blekrosa kantband och en söt knapp i pärlemor mitt fram. Till det sydde jag ett par byxor i ett underbart blommigt manchestertyg jag hittade på syfestivalen. Jag valde att sy byxorna med en "kalsongkil" som lite omväxling och dekorerade bensluten med en rad söta blommor från ett dekorationsband. Byxorna är tänkta att sluta vid vaderna och att man kan ha ett par fina strumpbyxor. Som ni ser på sista bilden hade jag även denna gången problem med att avgöra hur stor Irma är... Byxorna är hellånga men som tur är så är även tunikan stor för henne. Hon kommer att bli kanonsöt i kläderna någon gång till våren... =)








lördag 18 december 2010

Glada kappan!

Om man vill att ens barn ska synas i trafiken eller i en folksamling kan man använda den här kappan istället för en självlysande neongul reflexväst... =) Kappan var jätterolig att sy! Det är samma mönster som de andra kapporna jag sytt, gjorde fickorna lite annorlunda bara. Den stora skillnaden är givetvis tyget, jag kom flera gånger på mig själv med att le när jag sydde. Tyget kommer från IKEA och är av den lite mer stadigare sorten. Passar alldeles utmärkt att sy ytterplagg av. Kappan är fodrad med svart fleece och för att dämpa clowneffekten något valde jag genomgående svarta detaljer. Jag höll på att glömma sätta dit namnlappen innan jag fotade kappan och när jag skulle sy dit den på sin vanliga plats i nedre högra hörnet så försvann den fullständigt bland alla färger. Istället fick den pryda sin plats på fickan.



måndag 13 december 2010

Färgglada beställningar!

Tänkte visa två av de beställningar jag lämnat ifrån mig på sistone. Den första består av en enkel tröja och muddbyxor i skön interlock med stjärnor på. Beställaren hade önskat två mössor, en fordrad och en ofordrad. Dessvärre räckte tyget bara till en mössa... Gillar verkligen färgerna i det här tyget! Här har det blivit gröna muddar och sömmar till.

Den andra beställningen består också av en enkel tröja och ett par muddbyxor. Tyget som valdes var coola flodhästar i härliga gröna nyanser. Testade först med gröna muddar, men gillar ju kontraster och det blev absolut snyggast med svarta muddar på kläderna.

Lite extra roligt var det att få använda de nya namnlapparna, superkul att sätta den vikta namnlappen på mössan... =)




torsdag 9 december 2010

Fynda klänning till Jul!

Jag hade planerat att stå på torget en hel del såhär innan jul och även några julmarknader var inplanerade. Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig och av olika anledningar blir det lite mindre av julförsäljningen än vad jag från början tänkt mig. Därför har jag en del söta kläder som inte hittat någon ägare ännu och dessa auktionerar jag nu ut på Tradera. Kika gärna på mina auktioner och Varmt Välkommen att Fynda! =)

Länk till mina auktioner hittar du HÄR!

Hoppas jag lyckats få länken att fungera...


måndag 6 december 2010

En blivande designer..?

Här har jag varit tvungen att låta min egen kreativitet stå tillbaka rejält kan jag säga! Felicia är tio år och hade väldigt bestämda åsikter om hur hon ville att hennes kläder skulle se ut. Hon har själv ritat kläderna som jag sedan fick omvandla till mönster så att hon kunde bli såhär tjusig =)

Tygerna kommer från Stoff & Stil och Felicia har givetvis själv valt ut dem. Västen är sydd i taslan, kjolen i poplin med mjukt foder som är lite kortare för att få lagom puff. Pannbandet är sytt i muddväv med påsydda ringar från samma tyg som kjolen. Leggingsen är i mjuk och skön viskosjersey.

Måste bara få säga det här en gång till...
Fy tusan, vad jag är nöjd med namnlapparna jag köpte från Worldwidelabel!
Rekommenderas!!




torsdag 2 december 2010

Några dregglisar..

Nog för att jag har köpt en attans massa nya fantastiska tyger alldeles nyligen men här plockade jag ändå fram några av de lite äldre, använda tygerna jag införskaffat och gjorde tre små dregglisar. Dels är det roligt att variera sig och så "sparar" man ju lite på de nya tygerna man köpt...

Det blev en annan modell på dessa retrodregglisar än den jag brukar använda. Dessa är utan extra tyg på framsidan och alltså helt släta. Veckar sig snyggt när den väl är på och funkar alldeles utmärkt som scarf! Baksidorna är sydda i matchande randigt tyg och de knäpps i nacken med tryckknapp.