fredag 24 februari 2012

Förklädesklänningar!

Jag blev stormförälskad i dessa förklädesklänningar jag hittade i Ottobre nyligen. Underbara och sådär lagom flicksöta med hus och träd som applikation. Enligt mönstret skarvas klänningen mitt fram, men jag har sytt den i ett helt stycke. Det går visserligen åt en hel del mer tyg men jag har lite svårt att förlika mig med tanken på att ha en söm mitt på framstycket.. Jag får väl testa och se hur det blir, det kanske inte är så illa.

Jag började med att sy en till Irma, som så ofta får agera provdocka när jag ska använda mig av ett nytt mönster. Hon fullkomligt älskar sin klänning och visar stolt alla hon träffar de fina figurer hon har på magen.. =) Jag återkommer med bild. Med olika tyger, kantband, motiv och tyg till applikationerna kan man variera klänningarna en hel del innan man tröttnar...9 kommentarer:

 1. Åhhhh.. behöver jag säga mer?? Så härliga!

  SvaraRadera
 2. Fantastiska klänningar med mycket jobb bakom ser det ut som!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket jobb..men så roliga att göra!

   Radera
 3. Så söta, speciellt med applikationerna!!

  SvaraRadera
 4. F'låt mig - men jag kunde bara inte låta bli så jag "stal" din idé och gjorde en klänning som är näst intill löjligt lik din - till min dotters enormt stora glädje:)
  Tusen tack för inspirationen:)
  /Lena

  SvaraRadera
 5. Men så fint! Jag tycker det är svårt att få till applikationer, men har å andra sidan aldrig provat på vävda tyger - men nu fick jag inspiration och tänker försöka i alla fall :)

  SvaraRadera