måndag 24 maj 2010

..och så lite kläder till sängen!

Lakan och örngott i olika varianter har det också blivit en hel del av på sistone. Det brukar uppskattas som present när någon fått tillökning eller som dopgåva. Jag är väl inte den enda som märkt att det nästan finns lika många olika mått på barntäcken och barnkuddar som det finns butiker som säljer barnsaker. Därför är det så smidigt att sy själv så man får rätt storlek. Sen är det såklart lite roligare med sådant som inte alla andra har..


Ett påslakan i ljusgult och vitt dekorerat med ett rött bomullsband med vita prickar. Här har jag broderat en glad prinsessa i lingarn på påslakanet och matchat med en broderad krona på det ljusgula örngottet. De här sängkläderna är mina favoriter!


Och så lite rosa... kan ju inte låta bli eftersom lilla fröken har tre storebröder som jag sytt till tidigare. Det mesta funkar såklart till killar också men rosa och spets... då tror jag att killarnas pappa hade satt ner foten.. =) Sängkläder till en liten kan man variera och kombinera i det oändliga. Mindre tygbitar kan man kombinera med något annat tyg så man får rätt storlek på lakanet. Rosarutigt blandat med rödrutigt och blommigt tyg i vitt och rosa på baksidan. Lite spets och så ett rosablommigt örngott till det. Klart!


3 kommentarer:

  1. Underbara sängkläder!/Åsa

    SvaraRadera
  2. Åh så fina. Detta har jag inte provat ännu, det verkar jättekul!!

    SvaraRadera