måndag 29 november 2010

Tuff tuff!

För ett tag sedan sydde jag den här tunikan i skön interlock till lilla Irma. Satte i en mjuk resår i ärmsluten för att få lite puff där, tycker att det är flickigt och sött och en bra kontrast till de lite tuffare tågen. Det här tyget gillar jag skarpt! Brunt och orange är en så härlig kombination och jag blir något nostalgisk av dessa 70-talsfärger.. Ser min inte längre så lilla dotter framför mig i utsvängda jeans eller den stickade, bredrandiga byxdressen i gult och brunt.. Kan inte låta bli att le lite =) Hur som helst, till tunikan blev det ett par enkla mjukisar i matchande orange interlock.

Min dotter och mina barnbarn bor ungefär 15 mil ifrån mig och även om vi ses ganska ofta så blir det ju inte varje vecka. Irma är snart ett år och jag insåg när jag var där senast och skulle ge henne kläderna att jag inte riktigt hänger med i svängarna, hon växer ju så det knakar! Kläderna jag sytt var alldeles för små...9 kommentarer:

 1. Underbart!! Finns det att köpa? Min dotter är 11 månader och drar storlek 80...
  Carolin

  SvaraRadera
 2. Detta setet är i st. 62/68 cl men jag har tyg kvar, så jag kan sy upp ett nytt set. Gå in på min gmail så kan vi prata vidare.....

  SvaraRadera
 3. Åååå, jag älskar orange!!!

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det fint, orange o lime är mina favoriter...

  SvaraRadera
 5. Nä, det där med storlekar och att se sina barn och barnbarn för hur stora de faktiskt är och inte bara så som man själv upplever de...det är svårt. Har själv problem med det!! Setet är jättefint!!!

  SvaraRadera
 6. Wow, jättesnyggt. Gillar färgkombon, synd att den var för liten. Men du gör ju ett nytt set utan problem, tror jag ...?
  Är tyget mjukt och skönt ? Tänkte kanske handla lite tyger från Jofotex har aldrig köpt något från dem.

  SvaraRadera
 7. Håller med, gillar också orange och brunt. Så synd att det jättefina sete var för litet, kanske kan du spara det om det kommer fler barnbarn...

  SvaraRadera
 8. Tyget med tåg är i ekologisk bomull med lite lycra i och byxorna är i interlook. Mycket sköna tyger, kan med fördel rekommendera Jofotex tyger.

  SvaraRadera