onsdag 19 januari 2011

Vårkappa och bloggbutik!

Nu är jag attans sugen på att ge mig på att sy lite vår- och sommarkläder. Ett par klänningar har jag redan sytt, men samtidigt känner jag på något sätt att jag vill spara på det lite, för det går ju inte att komma ifrån att det är något speciellt med att sy dessa härliga, tunna, sköna, färgglada, vackra, söta, tuffa vår- och sommarkläder! =)

En kappa har det blivit, den funkar säkert lika bra till hösten, men jag har bestämt mig för att det är en vårkappa! Jag var sugen på att sy något riktigt sött och lite gammaldags och romantiskt. Då blev det en kombination av grått med söta små blommor i vitt (ni som besöker IKEA emellanåt känner säkert igen tyget..), blekrosa avslut i nederkant och ärmar och så en vit spets däremellan. Kappan är fodrad med benvit mjuk fleece.

Tänkte också berätta att jag planerar att öppna en liten bloggbutik, förhoppningsvis redan den närmaste veckan. Där kommer jag att lägga ut färdigsydda plagg till försäljning för direkt leverans. Så fort "butiken" är färdig talar jag såklart om det och lägger in en länk dit här på bloggen. Denna kappa kommer med största sannolikhet vara ett av de första plagg som hamnar där. Om någon är intresserad redan nu är det bara att höra av sig!
17 kommentarer:

 1. Å vilken fin, de är nästan så man vill ha en i en liiiite större storlek så de passar ensjälv :) Vart hittar du sånt fint mönster till kappa ?

  SvaraRadera
 2. Oj så fin! Den kommer nog inte att hinna till butiken :) jag blir sugen att prova att sy en kappa när man ser så fina......
  Lycka till med din butik! Ska bli spännande!

  SvaraRadera
 3. Kappan är i storlek 92, det kan ju såklart vara bra att veta.. =)

  Mönstret är ursprungligen från något av Ottobres senare nummer, men sen har jag gjort en del ändringar. Mönstret jag använde var med luva så den har jag tagit bort, gjort halsringningen lite mindre och ritat en krage istället. Jag har också gjort ärmarna lite vidare för de tyckte jag var alldeles för tajta.

  Lycka till!

  /Annkatrin

  SvaraRadera
 4. Åh, helt underbar! Å vår låter ju för härligt! Stort lycka till med butiken:)

  SvaraRadera
 5. Åh så bedårande! Superfin!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin kappa. Längtar efter att få se din butik. Du syr så mycket fint å jag är en lycklig ägare av ett plagg från dig.

  SvaraRadera
 7. Helt underbar kappa, jag gillar lite gammalsdagskläder typ "byllerbyn".
  Lycka till!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Supersnygg!!! Helt i min smak! Synd att min "lilla" tjej har blivit alldeles för stor för att gilla romantiska kläder.... suck! Nu är det bara mamman som gör det!

  SvaraRadera
 9. Kappan är helt underbar. Inte helt olik en svindyr kappa från Noa Noa miniature som jag fyndade till min 8 åring

  SvaraRadera
 10. Åh helt ljuvligt fin!!! Än lite för stor till min lilla....

  SvaraRadera
 11. Mäkta fin! Lycka till med shopen, dina plagg är högklassiga!

  SvaraRadera
 12. Oj oj så fin!! Är sjukt sugen på att su en fin vårkappa också.. Kanske är det dags att börja nu..
  Gillar ditt val av färgkombos. Å kragen är jättefin! Bra gjort!

  SvaraRadera
 13. Så otroligt fin! Härliga saker du gör.

  SvaraRadera
 14. Underbar kappa! Superfin, verkligen! :D

  SvaraRadera