onsdag 16 mars 2011

Mer sommarkänsla!

Dessa byxdresser har jag minsann fått trixa en del med. Inte för att de var särskilt svåra att sy men de första jag sydde blev alldeles för korta i livet trots att jag utgick ifrån ett färdigt mönster jag hade hemma. Det behövs mer tyg än man tror för att dressen ska sitta skönt och ledigt. Man vill ju inte att den ska strama och skära in i rumpan så fort barnet böjer sig ner. Samtidigt får det inte vara för mycket tyg så att det blir alldeles säckigt där bak. Det var ett gammalt mönster från härliga 70-talet jag använt mig av och vad vet jag, barnen kanske hade kortare överkroppar på den tiden.. ;)

Hur som helst, jag har knåpat ihop en byxdress med coola ugglor, bruna kantband, dragkedja fram och en knapp längst upp i halsen. Sedan har det blivit en dress med korta ben i ett alldeles underbart tyg i ljus turkos och små söta blommor. Även denna med dragkedja fram och kantband i bensluten. Den sista byxdressen jag visar idag är i klarröd sval bomull dekorerad med ett ganska brett rött band med vita prickar på. Dressen har hellånga ben, tunn resår i midjan och knyts i axlarna.5 kommentarer:

 1. 3 snygga byxdressar! Dragkedjorna får du så snyggt sytt! Jag behöver nog öva på det. Brukar använda knappar då jag fegar ur... Den sista och hallonröda (?) dressen är min favorit. Otroligt läcker, supersnygg helt enkelt! :-)

  SvaraRadera
 2. Helt underbara alla tre. Var och en på sitt sätt. Du har så mycket fina idéer ... ; )

  SvaraRadera
 3. Gud så söta, de röda blir mina favoriter!!!

  SvaraRadera
 4. Du gör så otroligt mycket fina kläder!!

  SvaraRadera