måndag 21 februari 2011

Klänningar till Irma!

Jag har varit intresserad av sömnad och annat handarbete så länge jag kan minnas. Min dotter däremot har alltid varit fullständigt ointresserad av dessa underbara tyger, garn, spetsar, band etc... Visst, jag lärde henne sticka och virka när hon var liten och visst blev det en och annan ofärdig halsduk och grytlapp... Nu, vid trettiosex års ålder börjar jag dock skönja ett visst intresse! Hon har bunkrat en massa tyger, skaffat sig en ny symaskin och syr faktiskt ett och annat plagg emellanåt. Förra helgen hade jag henne och delar av hennes familj på besök. Då hade hon med sig två ICA-kassar med tyger och undrade om vi inte kunde sy några klänningar till Irma, så vi satte oss vid varsin maskin och sydde för fulla muggar... Det här blev resultatet!

Skönt att hon tagit sitt förnuft till fånga och insett en del av livets goda! =)

8 kommentarer:

 1. Å så roligt! Så himla roligt att sy med sällskap! Å så fina kläder ni sydde!!

  SvaraRadera
 2. Söta klänningar! Kan man hitta det det rosa-lila tyget?

  SvaraRadera
 3. Så kul att hon blivit intresserad! Haha var väl lite likadant här, min mamma sydde mycket av våra kläder när vi var små, men ingen av oss var särskilt intresserad av det...först när jag fick egna barn väcktes intresset ordentligt. Men nu har min mamma sån reumatism så hon syr inte mycket...=(
  Jättesöta klänningar blev det!

  SvaraRadera
 4. åååh så fina klänningar på en sån fin tjej!!

  SvaraRadera
 5. Min mamma är helt ointresserad av att sy så jag kan ibland undra vad det var som fick mig att vilja ha en symaskin vid 12 års ålder!
  Men en symaskin fick jag och intresset har hållit i sig sedan dess!
  Jättefina klänningar!/Åsa

  SvaraRadera
 6. Jag bara ÄÄÄLSKAR det översta multifärgade tyget!! Söt modell har du också :)

  SvaraRadera
 7. Det översta tyget köpte jag hos "Mjuka tyger" när jag var på syfestivalen i Älvsjö, det var bara en liten stuvbit, men de kanske har det kvar.
  Intresset väcktes nog för min dotter när hon fick en dotter, det går inte att komma ifrån att det är roligt att sy till en tjej.

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara klänningar ni fick ihop ! Så kul att ha lite syjunta hemma ... särskilt när man är lika taggad att sy ...

  SvaraRadera